vineri, 20 noiembrie 2009

Votul. Ghid de bună practică!

Anul 2004:

O babuta la cabina de vot, sta 15 minute, toata lumea o asteapta; iese baba si intreaba: - Maica... "f...tu-va-n *", se scrie legat sau despartit ?!?

Anul 2009:



Astăzi este ultima zi de campanie, pentru primul tur de scrutin. Pentru a avea ce vota si in al doilea tur de scutin si a nu fi pusi in situatia de a alege "raul mai mic" in primul rand trebuie mers la vot si in al doilea rand sa votam persoana pentru care cuvantul interes vine in tandem cu national, nu cu personal. Activitatea sa civica demonstreaza acest lucru. A avut ocazia sa faca ceva pentru grupuri restranse si sa apere drepturile lor si nu a ezitat riscându-şi propria linişte şi atrăgându-şi oprobiul dat de prejudecăţi.

În fiecare din noi se află câte un Remus Cernea. Când alegi să arunci gunoiul la coş şi nu pe stradă eşti Remus Cernea, când alegi să iei apărarea unei alte persoane care este furată, atacată, insultată, nedreptăţită eşti Remus Cernea, când alegi să nu fii agresiv şi mitocan eşti Remus Cernea, când alegi să lupţi pentru drepturile tale şi să ripostezi la acte de umilire eşti Remus Cernea, când alegi să îşi câştigi banul cinstit fără să furi eşti Remus Cernea.

Tu cât de Remus Cernea eşti?

Alege părul lung şi barba ca metafore ale libertăţii şi toleranţei, ale democraţiei şi caracterului!

VOTE GREEN! VOTE REMUS CERNEA! MERGI PE "BARBA" LUI!

Aşa să ne ajutăm unii pe alţii!

PS 1: Aşa NU: http://mihaibendeac.ro/2009/11/20/stampiliti-nu-stampiliti-vremea-votului-trece/#section-comments

PS 2: Aşa DA: http://mihaibendeac.ro/gabi_cotabita/2009/11/19/noiembrie-duminica-de-bal/

Spor la analizat!

2 comentarii: