luni, 9 noiembrie 2009

Nu contează cât de lung am părul .... important e cum şi cât gândesc

Dacă alegerile prezidenţiale s-ar realiza prin vot pe internet, domnul Remus Cernea ar câştiga detaşat. Dar din păcate lucrurile nu stau aşa şi printrei cei care vor merge la vot se vor afla şi persoane ca acestea:



ca acestea:

http://nufigeoana.ro/?gclid=CKb-8qmK_p0CFQWTzAodd165pg

sau ca acestea:

http://www.traianbasescu.org

...asta ca să nu par a fi părtinitor cu nici una dintre părţile care sunt cele mai mediatizate în această campanie.

Se spune că "Bad publicity in god publicity". Din păcate în ţara în care trăim, în preajma alegerilor, de orice fel ar fi acestea, de acest solgan beneficiază din plin principalele partide politice, ca forţă financiară, pentru că nu o demonstrează în nici un fel a fi principale prin viziunea pe care o au în legătură cu această ţară.

Şi prin această mediatizare şi prin banii pe care îi bagă în campanii costisitoare scot la vot persoane aşa cum sunt cele din primul clip postat (şi aici nu ma refer numai la partidul în cauză ci şi la celelalte). Şi ţara merge cum merge de vreo 20 de ani datorită unor astfel de votanţi(şi ne mai mirăm că nu evoluăm ca societate).

Anul ăsta, din punctul meu de vedere există cineva pentru care merităm să mergem la vot. NOI, cei care de vreo 10 ani am descoperit internetul şi care reprezentăm cam jumătate din populaţia cu drept de vot, de anul ăsta (cam 43% din populaţia peste 18 ani).

NOI, cei care am intrat de mai mult sau mai puţin timp în lumea bloggingu-lui şi care ne exprimăm civilizat ideile şi contribuim zi de zi la un jurnal uriaş care peste ani va reprezenta cartea de istorie a noilor generaţii (exemplele negative sunt cele prezentate mai sus).
Exemplele pozitive:
http://remuscernea.prophpbb.com/forum61.html, citiţi discuţiile iniţiate pe blog de diferiţi useri.
http://www.timesnewroman.ro/
http://www.serbanhuidu.ro/
http://istorie.weblog.ro/toc
http://www.blogurieconomice.ro/
şi acesta sunt doar câteva. (alegerea acestor pagini este personală şi apariţia lor aici nu înseamnă neapărat că deţinătorii lor susţin candidatul pe care îl susţin eu!)

NOI cei care nu mai vrem să reprezentăm de 20 de ani încoace subiectul unui experiment uriaş (în învăţământ, în economie, în medicină, etc.).

NOI cei care tacem şi facem în timp ce ei vorbeasc degeaba şi nu fac nimic, sau cel mult fac ceva tangenţial cu nimicul (după care se şi laudă cu asta). Oare ce s-ar întâmpla dacă am începe şi noi să vorbim? Aşa, în felul nostru, civilizat, de oameni bine crescuţi. Generaţia "decreţeilor" "a vorbit" acum 20 de ani dur, pentru lipsa de libertate pe care o resimţeau. Cred că generaţia noastră ar trebui "să deschidă şi ea gura", pentru lipsa de respect a celora care cică reprezintă exponenţii democraţiei în România.

Şi nu în ultimul rând, NOI celor cărora ne place:



Spor la analizat!

2 comentarii:

  1. "Dacă alegerile prezidenţiale s-ar realiza prin vot pe internet, domnul Remus Cernea ar câştiga detaşat"


    ..DAR din pacate realitatea nu se traieste pe internet, ci outhere :) Daca pe internet ar castiga nu vad de ce n-ar castiga si la urne... cei care l-ar vota pe internet si l-ar sustine cu adevarat ar merge si la urne pentru el.

    ...teoretic. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai asta e si ideea. ceea ce se intampla in realitatea virtuala sa il facem posibil si in cea uzuala. Orice efrot din partea nostra pentru ca, cat mai multa lume sa afle de Remus si de ideile lui si sa ii convingem sa puna stampila pe el.

    Cred ca ar intra in turul 2 daca cei care de obicei nu ies la vot pentru ca s-au saturat, ar iesi in numar mare. Asa, sa ii ia prin surprindere pe cravatistii astia.

    RăspundețiȘtergere