vineri, 6 noiembrie 2009

Doar gândeşte-te ... apoi imaginează-ţi.

Prin 1930 s-a facut un film numit "Just imagine". În film era prezentată imaginea New York-ului din anul 1980, văzută prin ochii regizorului. Adică imaginea metropolei americane peste 50 de ani de la acea dată. Lucrurle prezentate în film nu s-au adeverit în totalitate şi nici în prezent nu sunt aşa cum au fost prezentate, însă filmul a aprins imaginaţia multor persoane care l-au vizionat, în a vedea viitorul prin prisma a ceea ce se întâmpla în prezentul lor.

Ceea ce are în comun filmul cu prezentul este că a fost realizat tot într-o perioadă de recesiune economică, cea mai severă a secolului trecut. Totuşi, în ciuda problemelor cu care se confrunta societatea americana a acelor vremuri lumea îşi "permitea" să îşi imagineze. Şi nu "just imagine" ci "just imagine BIG", pentru că ceea ce e proiectat în film denotă faptul că situaţia economică, problemele de nivel de trai şi de altă factură cu care se confruntă omul, nu îl împiedică să poată gândi, şi chiar să o facă la scară mare.

Imaginaţia este un proces de gândire. Fără ea evoluţia societăţii omeneşti nu ar fi posibilă. Înainte de orice invenţie utilă, înainte de orice pas în a descoperi ceva important a fost şi va fi imaginaţia şi implicit gândirea.

Nimeni şi nimic nu ne poate opri să ne imaginăm o societate mai curată, o societate mai implicată, o societate aşa cum ne-o dorim şi în care ne-ar plăcea să trăim. Însă de la imaginaţie până la realitate e nevoie de acţiune şi de efort.

Cred că de aceea VOT rimează cu EFORT.

Şi dacă e vineri e şi o melodie:



Spor la analizat şi weekend plăcut!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu