joi, 15 octombrie 2009

Singura soluţie, încă o revoluţie..digitală!

Sloganul e fumat. Cel puţin prima parte a lui. În ceea ce priveşte sintagma "revoluţie digitală" şi aceasta nu e o idee nouă pe la noi. Acum ceva timp în urmă, două sau trei luni, o doamnă (domnişoară) încerca pe Facebook un soi de chemare la arme a celor care s-au săturat de sistem, care îndură în tăcere bătaia de joc a politicienilor. Presa a numit această chemare "revoluţie digitală", prima de acest gen din România. A fost de ajuns o rapidă dezgopare a scheletelor din dulapul doamnei în cauză, de către aceeaşi presă, aici un exemplu, (http://www.ciutacu.ro/articol/revolutia-facebook-intra-n-renovare/), ca să nu se mai audă nimic de acest demers.

Frustrările doamnei au păşit în faţă, (s-au identificat cu frustrările altor 4.000 de oameni care au răspuns demersului pe site-ul amintit , şi cu a celorlalţi poate 10.000.000, care fie nu au internet, fie au o lehamite faţă de politică), şi s-au stins pe atât de subit pe cât au apărut.

Întrebare: Ce îi ţine astăzi pe cei 4.000 de oameni + 10.000.000, să nu reacţioneze concret la bălăcăreala politică care se petrece în România?

În fond pentru o candidatură la preşedinţie nu e nevoie decât de vreo 200.000 de semnături, iar pentru constituirea unui partid de o iniţiativă şi de adepţi.

Astăzi am citit in Money Express un articol interesant despre generaţia mea, intitulată sugestiv "Generaţia Y". Cred că vine de la "yourself". Oare ăsta o fi unul din răspunsurile la întrebarea de mai sus?

Articolul este aici:
http://moneyexpress.money.ro/articol_19309_183/cover_story__fa__a_necunoscuta_a_genera__iei_y.html

Spor la analizat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu