vineri, 9 octombrie 2009

Da...putem!

Adică Yes we can! De astăzi lumea are un nou laureat al premiului Nobel pentru pace în persoana preşedintelui american Barack Obama. O fi pe merit sau nu, nu ştiu, deocamdată nu ma interesează subiecte precum geopolitica, dar mă gândesc că va suna foarte interesant de acum încolo o ştire cu titlul:

Laureatul premiului Nobel pentru pace a cerut congresului american suplimentarea trupelor angrenate în războiul din Afganistan.

Nu ştiu cine este juriul care desemnează câştigătorii Nobelulilor, însă anul acesta au dat dovadă de o inteligenţă ieşită din comun şi le-au cam tras-o americanilor.

Oare dacă luau decizia de a-i dat Nobelul lui Bush în anul dinainte de anul atacării Irakul-ului, cum ar fi arătat acum socitatea mondială? S-ar fi schimbat oare ceva în deciziile luate sau s-ar fi şters undeva cu distincţia primită?

Pe viitor propun acordarea premului Nobel pentru pace pentru: Vladimir Putin, Hugo Chavez, Muamar Gaddafi şi nu în ultimul rând Ossama bin Laden. Adică premiul să nu mai fie acordat pe principiul ex-post ci pe principiul ex-ante.

Aştept cu interes nobelul pentru economie. Oare îl va lua Nouriel Roubini?

Sau mai bine Pogea. :)

Spor la analizat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu