miercuri, 13 mai 2009

Ghid pentru suflet şi minte

Revin cu încă o postare în această zi după ce am google-it putin. Am pornit de la un articol din revista Money Express în care 12 lideri descriu prin ce au trecut de la începutul anului până acum, datorită crizei economice. Articolul este foarte interesant fiind presărat şi cu opinii ale lui Bill George, profesor la Harvard Business School, sub forma unor sfaturi de urmat în timpuri grele, din punct de vedere financiar şi emoţional.

Parcurgând articolul, mi-a atras atenţia un fragment care îl are în prim plan pe Yorgos Ioannidis, CEO, Romtelecom. În acel fragment acesta declară:"Am dat fiecărui manager din nivelul al doilea cartea "Our iceberg is melting" a lui Kotter, o carte care ne învaţă despre renaşterea, redefinirea şi reinventarea a aproape orice ţine de vieţile noastre".

Curios din fire am dat căutare pe internet pe titlul în engleză şi am ajuns la un site: http://www.ouricebergismelting.com/. După ce am parcurs o parte din informaţiile trecute pe site, am căutat cartea pe site-urile româneşti.

Şi uite aşa, dintr-o sursă în alta am ajuns la un site care a demarat o campanie "pentru suflet şi minte", aşa cum sună şi logo-ul postat lângă siglă: http://www.tamada.ro/.

Încă nu am cumpărat cartea amintită, însă după ce o voi achiziţiona am să vă povestesc ce am înţeles eu din ea. La o primă vizionare a prezentării pot spune că este o carte de citit şi de aplicat nu numai în situaţii de criză economică ci şi în diverse alte situaţii în care cuvântul criză se regăseşte prin gândurile noastre.

Până atunci, mă alătur şi eu demersului iniţiat de Tamada.ro şi:

Librarie

de factură economică, în special :).

3 comentarii:

  1. transmite-i salutari lui Bill din partea mea!

    RăspundețiȘtergere
  2. M-ai facut curios...si am si comandat cartea cu pricina!

    Keep doing that!

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi pare bine ca ti-am starnit curiozitatea. Astazi am postat si continuarea cu prezentarea a ceea ce am inteles eu din carte. Cum mai prind chestii din astea am sa le promovez. Mersi ca esti interesat de blog. Imi da aripi. :)

    Economixx

    RăspundețiȘtergere