miercuri, 10 februarie 2010

THINK BIG! - exemple de bună practică

Tot folosesc această sintagmă la finalul fiecărei postări şi cred că prin unele istorioare prezentate pe acest blog am reuşit să dau şi exemple de ce cred eu că poate însemna să "gândeşti mare".

Cred că fiecare dintre noi are în fiecare zi câte o idee sau face ceva care s-ar putea încadra în definiţia acestei sintagme, dar fie nu pune energia necesară pentru a şi "realiza mare" sau nu conştientizează că gestul pe care l-a făcut a schimbat viaţa, în bine, pentru alţi semeni ai noştri.

Am dat şi exemple de cum s-ar putea THINK BIG! în unele domenii, din punctul meu de vedere, lista rămânând mereu deschisă. Atâta timp cât există viaţă pe acest pământ sintagma "THINK BIG!" îşi găseşte înţelesul şi adepţi.

În continuare am să dau pe scurt nişte exemple recente de oameni şi instituţii de pe la noi şi de la alţii care se reinventează continuu şi care au pornit de la THINK BIG! şi au ajuns la DO BIG!

Articol din Gândul de astăzi: Părinţi, lăsaţi bebeluşii să vină la muzeu!. Instituţia: Muzeul Naţional de Artă a României. De aici au de învăţat şi alte muzee şi instituţii de cultură din România.

Gastronomie: Jamie Oliver. Pentru mine omul ăsta reprezintă un model de cum să îţi faci viaţa uşoară, chiar distractivă în bucătărie fie că eşti gospodin sau gospodină. Prin acţiunile lui de a-i învăţa pe alţii cum să aibă grijă de ce bagă în gură, şi în special pe copii, din America până în China, se consituie într-un exemplu perfect de THINK BIG!

Supravieţuire: Bear Grylls. Am descoperit emisiunea lui pe Descovery. Pe lângă aerul de show de televiziune pe care îl emană, această emisiune se consituie într-un adevărat ghid de cum să scapi cu viaţă dacă rămâi izolat în sălbăticie. Pentru unii pot părea extreme situaţiile în care se pune Grylls şi acţiunile pe care le întreprinde pentru a supravieţui, însă mie mi se par destul de plauzibile. Plus că nu cred că v-aţi dori să experimentaţi pe propria piele situaţii similare. Dar dacă....

Motivaţional şi nu numai: Seria de conferinţe TED . Chiar în aceste zile se ţin o serie de conferinţe, unul din invitaţi fiind o persoană amintită mai sus. Chiar din sloganul acestor conferinţe îţi poţi da seama de ce se doresc a fi. Ele reprezintă de fapt o diseminare a ideilor unor oameni care în domeniul lor de activitate au ales să "gândească mare".

Şi exemplele pot continua, lista laureaţilor Premiului Nobel spre exemplu, reprezentând o bază de date destul de concludentă în acest sens.


Aşadar THINK BIG! În fiecare clipă cineva chiar pune în practică acest slogan.

Spor la analizat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu