Şi acum să vă spun ce legătură am găsit eu între acest joc şi domeniul economic (în afara sutelor de milioane de dolari pe care le-a adus din vânzări). Am intrat pe pagina http://www.reuters.com/ să văd ce se mai întâmplă pe afară, iar la categoria de informaţii despre economie şi finanţe am dat de următorul grafic:
Imaginea anterioară redă evoluţia ratelor dobânzilor practicate de băncile centrale din (şi acum le luăm în ordinea din legendă): Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Japonia, Canada, Zona Euro, pe orizontul 2007 - 2009.
Nu-i aşa că acest grafic seamănă cu un joc Tetris în desfăşurare? Oare cum se va termina?
PS: Pentru evoluţia ratei dobânzii din zona EURO se potriveşte o zicere optimistă: Nu se ridică, nu se ridică, da ce frumos atârnă!!!
oricum faptul ca rata dobanzii in toate zonele scade e un lucru bun, nu stiu cum se intampla ca in romania tot creste si creste ...
RăspundețiȘtergereNu chiar creste si creste, insa nu vrea sa dea inapoi. Bancile s-au obisnuit cu un nivel al profitului la care nu vor sa renunte. Degeaba BNR vrea si se vede ca vrea pentru ca am mai redus din dobanda de referinta la lei, daca bancile comerciale nu vor. Citeam pe un blog ca in urma discutiilor avute cu guvernul si presedintele unul din conducerea unei banci a declarat ca degeba vorbeste presedintele, ca bancile nu sunt organizatii de binefacere. Deci, asta este gandirea din acest moment. Fiecare trage in directia lui si noi asteptam...deocamdata.
RăspundețiȘtergeresi faza e ca e mare tzeapa si cu dobanda la imprumuturile pt "prima casa". Cea mai mica e 5%+Euribor adica foarte mult, fata de anii 2007-2008 unde dobanda se situa in jurul la 3.5-4+ Euribor care si asa era mult.... Intr-adevar bancile nu sunt organizatii de binefacere...
RăspundețiȘtergere